Opleiding /cursus

Basis cursus Homeopathie en Gezondheid

In deze cursus wordt er naast praktische informatie over de homeopathische middelen en bijbehorende klachten informatie gegeven over de basisprincipes.

Wat wordt er behandeld?

Introductie
Homeopathie en gewone geneeskunde. Wat kun je zelf behandelen? Ideaal voor eigen gebruik.
Waar zijn de middelen van gemaakt, hoe ga je met de geneesmiddelen om en waarom?

Homepathie inzetten bij EHBO

 1. Kinderziektes, Koorts, Griep
  Kinderen die plotseling 40 graden koorts hebben, door een virus, bacterie, koorts kunnen met het juiste middel in 5 min opknappen en zakt de koorts.
 2. Steken en beten
  Een bijen, wespen, muggen of tekensteek, niets is zo vervelend! Kies het juiste middel en de pijn en zwelling is weg. Hoofdluis, huidschurft zijn heel goed te behandelen met een homeopathisch middel.
 3. Vallen, kneuzingen, sportblessures of een vinger tussen de deur 
  Niets is zo pijnlijk. Ook hiervoor geldt: direct een middel innemen en de pijn en zwelling verdwijnen! Een tetanus prik is niet nodig. Zoals verstuikingen of spierpijn bij de eerste training.
 4. Vakantie perikelen 
  Zoals diarree of verstopping. Maar ook wagenziekte, vliegangst, direct op te lossen met een homeopathisch middel.
 5. Examenvrees en concentratie
  Ook dit is makkelijk op te lossen met een middel. Direct concentratie, geen zenuwen, geen faal angst.
 6. Vaccinaties
  Kies je voor later vaccineren, of gedeeltelijk of niet vaccineren, dan is het ook goed om deze EHBO box in huis te hebben, want bij kinderziektes kun je direct een middel inzetten om de klachten te verlichten waardoor het ziektebeeld soepel kan verlopen.
 7. Verwerking van emotionele ervaring
  Het overkomt iedereen dat een dierbaar persoon wegvalt of er is een scheiding. In deze situatie heeft verdriet de overhand. Een middel kan het verdriet verzachten waar mogelijk

Inhoud van de cursus Homeopathie inzetten bij EHBO

In 6 ochtenden van 2.5 uur incl. pauze.

Ik neem je mee in de werking van Klassieke Homeopathie en hoe je dit zelf kunt inzetten in geval van EHBO. In deze cursus gebruiken we het boek: “Homeopathische huis- en reisapotheek”, van Pieter Jorritsma. Ik leer je dit boek te gebruiken, gekoppeld aan de EHBO doos met 37 middelen, beide kan ik met korting voor je aanschaffen zodat je meteen thuis aan de slag kan.

Het boek en de middeldoos kosten bij elkaar 70 euro. Je ontvangt ook een map met daarin de uitwerking van de cursus, huiswerkopdrachten en overige uitleg die ter sprake komt.

Na deze cursus:
– ben je bekend met de werking van homeopathie
– ben je zelf in staat om vanuit waarneming, een keuze voor het middel te maken
– kun je bij ogenschijnlijk dezelfde klacht, een keuze tussen twee middelen maken
– ben je bekend met dosering en het totale mensbeeld

De cursus is interactief, waarbij voorbeelden uit het dagelijks leven gebruikt worden, zodat de informatie direct toepasbaar is. De studiebelasting naast de bijeenkomsten is wekelijks 2 uur.

Investering in jezelf en je omgeving de kosten van de cursus zijn: € 300,-. Inclusief cursusmateriaal in een map, koffie, thee en iets lekkers.
Het boek van Peter Jorritsma en de EHBO-middelendoos, hierin zitten 37 middelen die besproken worden. Deze zijn bij mij te bestellen (totale waarde € 70,-, dit is een kortingsprijs).

Ik heb zelf de EHBO doos in gebruik sinds 2000 en het einde is nog lang niet in zicht! Je kunt er dus tientallen jaren gebruik van maken. Ook is de mogelijkheid om deze aan te vullen.

Deze homeopathische box vol middelen en boekje mag niet ontbreken in je huishouden.

Cursusdagen 2024:

Dinsdag: 23 januari, 6 februari, 27 februari, 12 maart, 26 maart, 9 april.
Inloop 9.30 uur start cursus 9.45 uur t/m 12.15 uur incl. pauze

Vrijdag: 19 januari, 2 februari, 16 februari, 1 maart, 15 maart, 5 april.
Inloop 9.30 uur start cursus 9.45 uur t/m 12.15 uur incl. pauze

De cursus wordt gegeven door Monique Venema, ik ben praktiserend Klassiek Homeopaat sinds 2012.Voor verdere informatie: 06-29 55 14 20.
U kunt zich ook opgeven via info@venemahomeopathie.nl