Levend bloedanalyse is een onderzoeksmethode waarbij we kijken naar de kwaliteit van verschillende elementen van het bloed. In een paar druppels bloed kunnen we afwijkingen of defecten aan bloedcellen opmerken. Zo kijken we bijvoorbeeld naar de vorm van de rode bloedcellen, wat kan aangeven hoe het gesteld is met de werking van organen zoals de lever en de milt. Ook de mate van activiteit van de witte bloedcellen (en dus de activiteit van het immuunsysteem) kunnen we afzien in dezelfde druppel bloed. Tevens stellen we vast of er in het bloed elementen aanwezig zijn die daar niet in thuis horen, zoals gistcellen en bacteriën. Dit onderzoek is uitermate geschikt voor onder andere de detectie van het candidasyndroom, het post-viraal syndroom (ME) en afwijkingen aan het immuunsysteem.
Bloed analyse & vrij radicalen test
Levend bloed analyse
Vrije radicalen test
Met de Vrije Radicalentest kunnen we aangeven in hoeverre het lichaam belast is met vrije radicalen. Vrije radicalen zijn simpel gezegd afvalstoffen die ontstaan bij verschillende natuurlijke processen in het lichaam. Vrije radicalen kunnen ook ontstaan door invloeden van buiten af, zoals slechte voeding, stress, sigarettenrook, straling, chemicaliën of medicijnen. Teveel vrije radicalen kunnen ons lichaam veel schade aandoen, doordat ze allerlei soorten cellen vernietigen en organen functioneel beschadigen. Aandoeningen die in verband worden gebracht met een teveel aan vrije radicalen zijn o.a. allergieën, ontstekingen, hart- en vaatziekten, aandoeningen van het zenuwstelsel en degeneratieve ziektebeelden.
Het niveau vrije radicalen in het bloed kan gemeten worden door te kijken naar de wijze van stolling van een druppel bloed.
Dark filed
Microscoop
Vrije radicale test